Najlepiej o pomoc tę poprosić znane nam lub cenione studio kuchenne, specjalizujące się w instalacji sprzętu do zabudowy. Ma ono nie tylko niezbędną wiedzę o sprzęcie, ale i odpowiednie narzędzia. Wbrew pozorom idealne spasowanie frontów i zabudowa w szafce nie jest rzeczą prostą. Wiele tu czyha niebezpieczeństw i pułapek, na które narażeni są szczególnie ci wszyscy, którzy z techniką są na bakier lub mają z nią do czynienia okazjonalnie.
Czytaj więcej...
Programy automatyczne zrewolucjonizowały nasze życie. Dzięki nim dany proces odbywa się szybko, sprawnie i samodzielnie. Interakcja użytkownika z urządzeniem ograniczona jest do minimum.
Czytaj więcej...
Nie wszystkie materiały, z których wykonano naczynia czy sztućce, nadają się do mycia w zmywarce. Z prostej przyczyny: wysoka temperatura oraz pulsacyjne rozprowadzanie wody pod ciśnieniem mogą je zniszczyć.
Czytaj więcej...
Wybierając pralkę, należy zdać sobie sprawę z faktu, że na rezultat prania wpływ mają cztery zasadnicze elementy. Są nimi: detergenty, program, czas prania oraz mechanika. Ich suma i wzajemne korelacje mają wpływ na efektywność prania.
Czytaj więcej...
Segment pralniczy z pralkami i pralkosuszarkami można klasyfi kować pod wieloma względami – wymiarów, pojemności, rodzaju montażu, sterowania czy chociażby sposobu załadunku odzieży.
Czytaj więcej...
To pytanie kluczowe. Próbują na nie odpowiedzieć na forach liczni „eksperci”, utytułowani „specjaliści” z „najlepszych” oczywiście i przy okazji „czołowych” witryn, sklepów i czasopism. Ponad nimi wszystkimi „sprawdzoną”, „fachową” radą służą blogerzy.
Czytaj więcej...
Skuteczne zmywanie zależy od kilku istotnych czynników. Wydajna technika rozprowadzania wody powinna być wspierana określoną temperaturą i czasem zmywania. Wszystko musi przy tym odbywać się przy użyciu dobrej jakości detergentów. Ważne są także woda i jej stopień twardości oraz prawidłowe rozmieszczenie naczyń.
Czytaj więcej...
Zmywarki dzielimy na modele profesjonalne oraz do użytku domowego. Te ostatnie dostępne są w wersji wolnostojącej oraz do zabudowy. Oferta ztakich urządzeń jest dziś bardzo duża i poza standardowymi modelami dostępne są także konstrukcje nietypowe.
Czytaj więcej...
Okap, mimo że jest urządzeniem stosunkowo prostym technicznie, opisywany jest z wykorzystaniem wielu ważnych jednostek i parametrów. Wprowadzona obecnie etykieta efektywności energetycznej dodaje kilka nowych pojęć, co może wprawić nieco w zakłopotanie.
Czytaj więcej...
Większość z nas, wybierając nowy okap do kuchni, zwykle mierzy na początku przestrzeń przeznaczoną na jego montaż. Potem patrzymy na kształt, bryłę i kolor urządzenia. Oczywiście, wygląd okapu to rzecz ważna, ale pamiętajmy: okap należy wybrać przede wszystkim technicznym rozsądkiem, a nie sercem estetyki.
Czytaj więcej...
Niezależnie od poziomu innowacji i technicznych nowinek każdy okap musi być szybko, łatwo i komfortowo obsługiwany. Oprócz standardowych paneli sterowania czy pilotów coraz częściej na rynku spotykamy nowe trendy.
Czytaj więcej...© 2025 InfoMarket