Przed nami lato, czas urlopów i przyjemności. Dlatego postanowiliśmy przedstawić trzy letnie, wakacyjne trendy, proponowane przez markę Liebherr, by móc czerpać radość z innowacyjnych rozwiązań jakie dają nowoczesne chłodziarko-zamrażarki.
Czytaj więcej...
Świeżość produktów zapewniają także specjalne elementy budowy, w które wyposażone są urządzenia chłodnicze. Oprócz półek na butelki czy z zabezpieczenia przed zalaniem można spotkać różnego rodzaju szufl ady i pojemniki do przechowywania delikatnych produktów spożywczych.
Czytaj więcej...
Wnętrze lodówki to miejsce szczególne. Powinno być wyjątkowo czyste i zadbane, przechowujemy w nim bowiem produkty żywnościowe. Im bardziej higieniczne wnętrze urządzenia, tym pokarm staje się dla nas zdrowszy i bezpieczniejszy, a samo urządzenie efektywniej i sprawniej pracuje. Warto więc zadbać zarówno o nas samych, jak i jakość i trwałość komór chłodniczych.
Czytaj więcej...
W kwestii pojemności, ergonomii oraz komfortu korzystania z lodówki duże znaczenie mają zastosowane półki, balkoniki oraz szufl ady do przechowywania owoców, warzyw lub mięsa i ryb.
Czytaj więcej...
Dostęp do coraz bardziej zaawansowanych funkcji w urządzeniach chłodniczych nie byłby możliwy, gdyby nie nowe rodzaje sterowania. Standardowo służą do tego różnego rodzaju panele obsługi, a nawet opcje bezprzewodowe.
Czytaj więcej...
Przechowywanie żywności w urządzeniach chłodniczych sprowadza się nie tylko do zapewniania im odpowiedniej temperatury i wilgotności. Współczesne chłodziarki i zamrażarki są wyposażone w całą masę dodatkowych rozwiązań i funkcji, które nierzadko stanowią ważną kartę przetargową przy ich wyborze i w dalszej eksploatacji.
Czytaj więcej...
Produkty tym dłużej zachowają swą świeżość, zapach i smak, im użytkownik bardziej zadba o optymalne warunki ich przechowywania. Ważne są segregowanie produktów, zapewnienie im optymalnej wilgoci i temperatury, a co za tym idzie, układanie produktów na odpowiednich półkach i we właściwych szufladach.
Czytaj więcej...
Zasada działania lodówki jest prosta – polega na wymianie energii cieplnej między dwoma środowiskami. W naszym przypadku – mówiąc ściślej – między komorą lodówki, a pomieszczeniem.
Czytaj więcej...
Wybór odpowiedniej lodówki wiąże się z koniecznością poznania konkretnych parametrów technicznych. Dzięki nim mamy wyobrażenie chociażby o tym, jaką ilość produktów możemy przechowywać i jak długo.
Czytaj więcej...
Ludzie od lat szukali sposobów na długotrwałe przechowywanie żywności. To właśnie skłoniło człowieka do wynalezienia lodówki, śmiało można powiedzieć – najpopularniejszego urządzenia domowego na świecie.
Czytaj więcej...
Na prawidłowe przechowywanie żywności w lodówce wpływ ma kilka zasadniczych czynników. Tylko prawidłowe ich współdziałanie zagwarantuje, że produkty umieszczone w chłodziarce lub zamrażarce zachowają świeżość na długo.
Czytaj więcej...© 2024 InfoMarket